پاسخ این سوال شما پیش ماست پچ کورد یا PATCH CORD یکی از تجهیزاتی است که در شبکه کاربرد دارد و به منظور اتصال اجزای داخلی به کار برده می شوند. برای مثال به منظور متصل کردن تجهیزاتی مانند کامپیوتر ها، پچ پنل ها، سوئیچ ها و … مورد استفاده قرار می گیرند.
به عبارت دیگر پچ کورد ها طول مشخصی از یک کابل شبکه است و در دسته تجهیزات پسیو قرار دارند،PATCH CORD های شبکه با طول نیم متر شروع میشوند و تا حداکثر 10 متر در بازار موجود هستند اما بیشتر اوقات دارای کاربرد یکسانی میباشند،معمولا در دو سر انتهایی PATCH CORD دو سوکت RJ45 متصل است.
در رابطه با تقسیم بندی PATCH CORD ها براساس بهنای باند و نرخ انتقال داده ها از گروه Cat5e تا Cat8 میباشند،به خاطر داشته باشید که PATCH CORD ها در رنگهای مختلفی تولید میشوند و معمولا دارای ژکت هایی با متریال PVC و LSZH میباشند در واقع LSZH فاقد هالوژن هستند و هنگام آتش سوزی دودهای سمی را کمتر تولید میکنند.
در حقیقت میتوان گفت که انواع PATCH CORD های شبکه شامل کابل میکروفون،کابل کانکتور XLR،کابل های الحاقی هدفون،کابل های اترنت ماجولار و نوع ضخیم تر میباشند که در جهت انتقال سیگنال های ویدئویی به کار برده میشوند.
اساسا پچ کوردها به صورت رشته هایی به هم تابیده برای انعطاف پذیری بیشتر ساخته شدهاند اما کابلهای استاندارد به صورت مفتول و مسی میباشند،در پچ کورد ها نسبت به کابل های مفتولی با تعضیف سیگنال بیشتری رو به رو میشویم چرا که به صورت رشتهای هستند بنابراین طول آنها کوتاه در نظر گرفته میشود.
مزایای پچ کورد شبکه
گاهی اوقات خیلیها فکر میکنند که PATCH CORD ها جزء تجهیزات ضروری شبکه نمیباشند و به جای PATCH CORDها میتوان بااستفاده از اتصال سوکت و کابلهای مختلف کاربرد یک PATCH CORD را انجام داد.
شاید برای سازمان های بسیار کوچک این دیدگاه یک دیدگاه درست باشد اما در مقابل برای شبکههای گسترده پچ کوردها میتوانند که مزیتهای زیادی را به همراه داشته باشند.
لازم است بدانید که استفاده از کابلهای معمولی و متصل کردن سوکت به آن شاید بتواند نیاز شبکه های کوچک را برآورده کنند اما برای شبکه های گسترده با انجام این کار فقط وقت خود را به هدر دادهاید.
مهمترین مزیتی که برای استفاده از پچ کوردها میتوان نام برد صرفه جویی در زمان میباشد لذا PATCH CORDها کابلهایی کاملا آماده میباشند ونیازی به آماده سازی آنها و سوکت زنی و … ندارند.
مزیت دومی که پچ کوردها دارند این است که موجب کاهش هزینه های سازمانی هم میشوند به عبارتی زمانی که بخواهید به کابلهای معمولی سوکت متصل کنید به نیروی انسانی و تجهیزات احتیاج دارید در صورتی که با استفاده از پچ کوردها این نیازها از بین میروند.
واما مزیت دیگر استفاده از پچ کوردها کاهش خطای انسانی است،زمانی که میخواهید سوکتها را به کابلها متصل کنید ممکن است که به اشتباه سیم ها را به سوکت متصل کنید درصورتی که پچ کوردها این مشکل را ندارند.
ویژگی خوبی که PATCH CORDها دارند این است که در رنگهای مختلفی ساخته میشوند،این ویژگی یک مزیت است لذا میتوان برای هراتصال خاص از یک رنگ استفاده کرد و زمان عیبیابی شبکه سریع تر به مشکل رسید.
انواع پچ کورد شبکه
پچ کوردها دارای انواع مختلفی هستند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
UTP یا U/UTP: در تولید این نوع پچ کوردها معمولا از هیچگونه فویل یا شیلدی استفاده نمیشود،سوکت این پچ کوردها بدون شیلد است.
FTP یا F/UTP: در این نوع پچ کوردها معمولا یک فویل به صورت کلی روی تمام زوج ها پیچیده شده است،اما هیچ فویلی یا شیلدی به دور تک تک روی زوج پیچیده نشده است،سوکت این نوع پچ کوردها شیلد دار میباشد.
S/UTP: یک شیلد بافته شده روی تمام زوج ها پیچیده شده است اما هیچ فویلی یا شیلدی به دور تک تک روی زوج پیچیده نشده است،سوکت این نوع پچ کوردها شیلد دار میباشد.
SFTP یا SF/UTP: در این سری پچ کوردها به دور چهار زوج،هم فویل و هم شیلد Braid Screen قرار میگیرد،اما هیچ فویلی یا شیلدی به دور تک تک روی زوج پیچیده نشده است،سوکت این پچ کورد شبکه به صورت شیلد دار میباشد.
پچ کورد های S/FTP: در این پچ کورد به دورتمام زوج ها یک شیلد Braid Screen پیچیده شده است و به دور هر یک از زوج ها یک فویل وجود دارد . سوکت های این مدل پچ کورد ها به صورت شیلددار میباشد.
پچ کورد های FFTP یا F/FTP: به پچ کوردهایی که دور هر زوج تابیده شده آن و دور تمام زوج ها فویل پیچیده شده است،سوکت های این نوع پچ کورد شیلد دار میباشند.
پچ کورد های U/FTP: به دور هرزوج تابیده شده یک فویل وجود دارد اما بر روی تمام زوج ها هیچ فویل یا شیلدی دیده نمیشود و سوکتی که برای آن ها استفاده می شود شیلددار است.
شما میتوانید انواع تجهیزات شبکه و یا حتی پچ کوردهای شبکه را از فروشگاه با کیفیت Ksnet به صورت اینترنتی خریداری کنید.
پچ کورد شبکه فیبر نوری
میتوانیم بگوییم که یکی از مهمترین انواع کابل ها برای انتقال دادهها پچ کورد های فیبر نوری میباشند،در واقع به کابل هایی که به دو سر آن کانکتور فیبر نوری متصل میشود پچ کورد فیبر نوری میگویند.
پچ کوردهای فیبر نوری در انواع مختلفی به بازار ارائه میشوند و آنها را توسط کانکتورهای فیبر نوری تقسیم بندی میکنند.
در ادامه انواع پچ کورد های فیبر نوری را مورد بررسی قرار میدهیم:
پچ کورد LC: دارای بدنه ای پلاستیکی و فرول با اندازه 1.25 میلی متری با متریال سرامیکی میباشند،به عنوان محبوب ترین پچ کورد نوری شناخته میشود و فرم آن بسیار کوچک است و فضای اشغال شده به وسیله آن ها کم میباشد.
پچ کورد SC: این مدل پچ کوردها بسیار ساده و کم هزینه میباشد و طول عمر آن ها زیاد است،این سری پچ کوردها به صورت گسترده در شبکههای فیبر نوری مورد استفاده قرار میگیرد.
پچ کورد ST: میتوان این مدل پچ کورد را در دو نوع سینگل مود و مولتی مود تهیه کنید،این مدل دارای نوک مستقیم و صافی هستند که باعث میشود به راحتی داخل و خارج شود.
پچ کورد FC: نحوه اتصال به صورت پیچشی دارد و در مکان هایی با لرزش بالا مورد استفاده قرار میگیرد.
پچ کورد MTRJ: ویژگی خوبی که دارد این است که دارای ارتباط دو کانکشن فیبر نوری است.
پچ کورد E2000: نوع گران قیمت ترین پچ کورد های فیبر نوری میباشد.
پچ کورد MU: دارای پوشش و محفظه پلاستیکی میباشد و ساختار آن به صورت کشش و فشار است.
پچ کوردMPO/MTP: پچ کورد MOP دارای ظرفیت بسیار بالایی است و MTP ورژن آپگرید شده MPO است.